Nieuws
Nieuws
Regio
Regio
Sport
Sport
Meest Gelezen
Meest Gelezen
Het weer vandaag
Weer

Educatie

Geplaatst 06 mei 2013 - 16:15
Gewijzigd 14 mrt 2017 - 13:50

 

Voorlichtingsdag

 

Doe jij een studie die met media te maken heeft? Of zou je graag in de mediawereld aan de slag willen? Kom dan eens kennis maken met de wereld die media heet. RTV Oost krijgt wekelijks een groot aantal vragen van studenten die een 'kijkje in de keuken' willen nemen. Scholen stimuleren studenten vooral om rond te kijken binnen organisaties om zich alvast te oriënteren in de arbeidsmarkt. Wij snappen dit en organiseren daarom 'Voorlichtingsdagen'.

 

Wanneer en voor wie?

De voorlichtingsdagen zijn bedoeld voor studenten van de volgende opleidingen: Journalistiek, Communicatie, Media & Entertainment, MIC en Cross Media. Doe jij een andere opleiding maar wel in de richting van media, of ben je geïnteresseerd in techniek? Laat het ons dan ook weten. We kunnen ons programma hier op aanpassen.

 

Wanneer de eerstvolgende voorlichtingsdag plaatsvindt, lees je op deze pagina.  

Programma

De voorlichtingsdag begint rond 10.00 uur met een ontvangst met koffie en thee, gevolgd door een welkomstwoord en een introductie van de dag. In de ochtend komen er verslaggevers/redacteuren aan het woord. Zij vertellen over het werk dat zij doen binnen RTV Oost. Je krijgt op deze manier meer inzicht in een aantal banen die je na afloop van je studie uit zou kunnen oefenen.

Onze P&O medewerker Jolanda Caspers geeft met een presentatie aan, wat werken binnen de omroep inhoudt, welke studie je gevolgd moet hebben voor een bepaald beroep, welke stages er te lopen zijn, welke functies er zijn etc.


Hierna lunchen we in het bedrijfsrestaurant. De lunch wordt aangeboden door RTV Oost maar uiteraard ben je ook vrij om je eigen lunch mee te nemen.


Na de lunch komt Jauke Boerdam van de informatieve redactie die vertelt over haar werk als programmamaker, ze  vertelt hoe een programma als Overijssel Vandaag tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken. Tevens gaat ze actief met je aan de slag om je het een en ander te leren over cameratechnieken, het afnemen van interviews en het stellen van de juiste vragen.

Na afloop volgt er nog een korte rondleiding door iemand van de afdeling PR en krijg je een beeld van wie RTV Oost is en hoe de studio's eruit zien. Rond 15.30 uur eindigt het programma.

 

Aanmelden

Meld je aan via voorlichtingsdag@rtvoost.nl onder vermelding van je naam, leeftijd, studierichting en school en je adresgegevens. Je ontvangt dan een bevestiging en een routebeschrijving!
Op de Voorlichtingsdag zelf kun je je tussen 09.30 en 10.00 uur melden bij de receptie.

Ben je verhinderd? Meld je dan uiterlijk één dag van te voren af!

Meer informatie?

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling PR per e-mail pr@rtvoost.nl of per telefoon (074) 2456 466.

 

 

Spreekbeurtpakket

 

Wil jij een spreekbeurt/werkstuk maken over RTV Oost? Dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk. Wij willen hierbij graag helpen en hebben daarom een spreekbeurtpakket samengesteld.

Deze vraag je gratis aan via spreekbeurt@rtvoost.nl. Vermeld in de mail je naam, de naam van je school, welke groep je zit, hoeveel kinderen je in je klas hebt en het adres waar het spreekbeurtpakket naartoe gestuurd mag worden.

 

Eén van de belangrijkste dingen is om je spreekbeurt goed voor te bereiden. Want het laatste wat je wilt wanneer je voor de klas staat is dat je niet meer goed weet wat je moet zeggen. Wanneer je een leuk onderwerp kiest, is het ook makkelijker je spreekbeurt tot een goede einde te brengen.

 

Het spreekbeurtpakket van RTV Oost bestaat uit de volgende onderdelen:

• Tips en trucs voor een goede spreekbeurt.

• Informatie over de geschiedenis, de organisatie, publieke omroep en de calamiteitenzender.

• Extra informatie over hoe een televisie-uitzending/programma gemaakt wordt.
• Een powerpoint presentatie om je op gang te helpen. Klik hier om de presentatie te downloaden!

• Leuke weggevertjes om uit te delen in je klas tijdens je spreekbeurt.

 

Rondleiding bij RTV Oost

Hoe cool is het om als afsluiter van je spreekbeurt een rondleiding te komen volgen? Jij en je klasgenootjes zien dan in het echt waar jij in je klas over verteld hebt. Klik hier voor meer informatie over de rondleiding bij RTV Oost.

 

Veel succes!

 

 

De omroep


Nieuwe items worden geladen

laden