nieuws

Megahome betaalt nog niet voor bouwgrond in Almelo

Woningbouwplannen Megahome voor het Weggeler
Woningbouwplannen Megahome voor het Weggeler
De Almelose projectontwikkelaar Megahome komt de afspraken met de gemeente Almelo niet na. De gemeente wacht nog steeds op de afgesproken 750.000 euro voor bouwgrond in de wijk Weggeler.
Megahome zou in de wijk grond afnemen. Almelo heeft dat bouwrijp gemaakt, maar Megahome betaalt niet. Het gaat om zo'n 3.000 vierkante meter, voor samen zo'n 7,5 ton. De afspraken zijn gemaakt in 2010, op het moment dat de woningmarkt instortte.
Megahome heeft de gemeente in een email gevraagd om een gesprek over het aanpassen van de overeenkomst, maar de gemeente voelt daar niet voor omdat ze haar deel van de afspraak is aangekomen. De gemeente heeft Megahome in een brief gevraagd de afspraken gewoon na te komen.
In 2010 speelde een soortgelijke kwestie rond Megahome. De projectontwikkelaar weigerde een afgesproken aantal kavels van de gemeente Emmen af te nemen. Na tussenkomst van de rechter hebben projectontwikkelaar en gemeente daar afspraken over gemaakt.
Begin dit jaar werd duidelijk dat Megahome in financiële problemen verkeert. Een executieveiling van zo'n honderd kavels op last van de bank werd op het laatste moment afgeblazen omdat 'derden hun recht hadden doen gelden'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.