nieuws

Afval gedumpt in Wijhe uit boosheid over ganzenbeleid

In de Buitenwaarden bij Wijhe is bouwafval gedumpt, uit onvrede met het ganzenakkoord in Overijssel. Staatsbosbeheer vond de rommel na een tip en vond ook een briefje bij het afval.
De anonieme afzender is boos over het ganzenbeleid in de provincie en zegt dat er meer acties zullen volgen, omdat de schrijver de overlast van ganzen spuugzat is. Op zich is dat opmerkelijk, omdat Overijssel onlangs toestemming heeft gegeven om zowel in de zomer als in de winter ganzen af te schieten om de overlast terug te dringen.

'Actie is ondoordacht'

Staatsbosbeheer noemt de actie ondoordacht. Zij zijn als natuurbeheerders niet verantwoordelijk voor het ganzenbeleid, maar uitvoerend. Bovendien had de afval-dumper het hek opengelaten tussen het natuurgebied en de provinciale weg. Het vee dat in het gebied vrij rondloopt, had gemakkelijk de weg op kunnen lopen en een ernstig ongeluk kunnen veroorzaken.
Het is onduidelijk wie de afzender is, maar Staatsbosbeheer heeft er toch melding van gemaakt bij de politie. Dat de schrijver dreigt met meer acties, vindt Staatsbosbeheer jammer. Boswachter Buunen zegt dat een gesprek beter werkt dan dit soort acties.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.