nieuws

Opnieuw luchthavenbesluit aangevraagd voor Luchthaven Twente

Luchthaven Twente
Luchthaven Twente
Het ministerie van Infrastructuur wordt opnieuw om een luchthavenbesluit gevraagd voor het gebied van de luchthaven Twente.
Dat luchthavenbesluit is volgens het bestuur van de gemeente Enschede en de provincie Overijssel nodig voor de huidige gebruikers waaronder de vliegschool en de zweefvliegclub. Die kunnen nu nog vanaf Twente vliegen met een zogenoemde militaire aanwijzing, maar die loopt in 2016 af.

'Mogelijkheden voor Technology Base Twente openhouden'

Gemeente en provincie willen daarnaast alle mogelijkheden voor de toekomstige Technology Base Twente openhouden, het zogenoemde iconische bedrijventerrein dat er moet komen nu de burgerluchthaven van de baan is. Volgens wethouder Welman van Enschede is er tegen de tijd dat het huidige besluit afloopt, in 2016, misschien wel een partij die zegt er iets te willen doen waarvoor de start- en landingsbaan nodig is. Nu is die marktpartij er nog niet.
Gemeente en provincie hebben lange tijd geleden gevraagd om een luchthavenbesluit voor de Luchthaven Twente, toen nog sprake was van een burgerluchthaven. Die komt er niet, wat het ministerie van Infrastructuur vorige maand heeft doen besluiten af te zien van een luchthavenbesluit. Gemeente en provincie vinden dat toch belangrijk voor het gebied en vragen daarom toch om een luchthavenbesluit.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.