Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De plek van de moord aan de Fazantstraat
Foto: GinoPress fullscreen

Verdachten moord Fazantstraat Enschede blijven vast, weinig schot in strafzaak

Geplaatst 25 mrt 2015 - 20:28
Gewijzigd 04 dec 2015 - 16:17

De vier mensen die verdacht worden van de moord op Mustafa Kanat uit Enschede komen voorlopig niet op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Almelo besloten.

Er zit nog maar weinig schot in de strafzaak, maar voor de rechtbank zijn er nog voldoende bewijzen dat de vier betrokken waren bij de dodelijke steekpartij voor een woning aan de Fazantstraat.

Conflict over voogdij

De 25-jarige Kanat werd in september vorig jaar voor zijn woning aan de Fazantstraat doodgestoken. Vier verdachten werden opgepakt, de 22-jarige ex-vriendin van het slachtoffer en haar moeder, beiden uit Bergen op Zoom. Ook twee mannen uit België werden aangehouden.

Eén van hen zou de dodelijke steken hebben toegebracht. De achtergrond van de moord zou een conflict zijn over de voogdij van de 2-jarige dochter van het slachtoffer en zijn ex-vriendin.

Onderzoek naar messen en pet
Er lopen nog verschillende onderzoeken. Onder andere naar een aantal messen en een pet die in een weiland naast een parkeerplaats van de A1 zijn gevonden. De plek zou door één van de verdachten zijn aangewezen.

Volgens de officier van justitie zijn het de moordwapens. Eén van de messen zou celmateriaal van het slachtoffer gevonden zijn. De pet zou ook van een van de Belgische verdachten zijn. Naar de pet en de messen wordt nog aanvullend onderzoek gedaan. De moord op Mustafa Kanat zou aan de keukentafel in de woning van de moeder van de ex-vriendin zijn beraamd.

Nog drie maanden

Binnen drie maanden staat de zaak weer voor de rechter. Dan moeten de meeste onderzoeken afgerond zijn en kan bekeken worden of er nog nader onderzoek nodig is. De vier verdachten blijven in ieder geval tot aan die zitting in voorarrest.

Tijdens de zitting vandaag ontstond enige commotie onder de advocaten. Ze wilden nog een keer uitleggen waarom de verdachten op vrije voeten moesten komen maar de rechtbank vond dat dat ze dat al duidelijk hadden aangegeven.