nieuws

Project Levend Bouwen uit Dalfsen genomineerd voor Puk van de Pettefletprijs 2015

Schets van het levende huis
Schets van het levende huis
Het project Levend bouwen in Dalfsen van Bob Radstake is genomineerd voor de Puk van de Pettefletprijs 2015. Juryvoorzitter Flip van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt, heeft vanmorgen in het VARA radioprogramma Vroege Vogels de drie provinciale kandidaten voor de landelijke Puk van de Pettefletprijs bekend gemaakt.Â
De Natuur- en Milieufederaties organiseerden begin dit jaar in alle Nederlandse provincies voorrondes van de Pluk van de Pettefletprijs. Dit leverde twaalf kandidaten voor de landelijke Pluk van de Pettefletprijs op. Uit deze kandidaten heeft de jury nu drie kandidaten geselecteerd. De winnaar van de prijs krijgt een bedrag van 3000 euro om het idee of project uit te voeren.
“Een heel vernieuwend project, mogelijk van grote waarde voor het oplossen van één van de grootste opgaven van onze tijd: hoe verduurzamen we de grote steden? oordeelt de jury over het project van Radstake.  "Meer levend groen als onderdeel van de stedelijke architectuur, van levende bushaltes tot levende huizen, kan bijdragen aan het beter opvangen van extreme weersomstandigheden zoals hevige regenval en hittegolven. Levend dorp begint met een experiment dat wat ons betreft alle aandacht en exposure verdient".
De andere genomineerden zijn Lieke Vullings met haar initiatief ‘Bosrijk’ en Michel Lintermans met zijn initiatief Coöperatie Stationspark Deurne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.