Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Plek van de moord aan de Fazantstraat in Enschede
Foto: Ginopress fullscreen

Drie van de vier hoofdverdachten moord Mustafa Kanat uit Enschede blijven vastzitten

Geplaatst 17 jun 2015 - 22:31
Gewijzigd 17 jun 2015 - 22:38

Drie hoofdverdachten van de moord vorig jaar september op de Enschedeër Mustafa Kanat blijven vastzitten. De voorlopige hechtenis van de moeder van een van de hoofdverdachten is opgeheven.

De Twentsche Courant Tubantia meldt dat het de uitkomst is van een urenlange zitting van de rechtbank in Almelo. Mustafa werd vorig jaar september voor zijn flat aan de Fazantstraat in Enschede doodgestoken.

Aanleiding voor de moord zou een conflict met zijn ex-vriendin zijn over de voogdij over hun 2-jarig kind. Twee mannen uit België waren naar Enschede gekomen en één van hen zou het 25-jarige slachtoffer hebben gedood na een woordenwisseling.

Strafexpeditie

Ze zouden volgens het OM op strafexpeditie naar Enschede zijn gestuurd door de ex-vriendin. Na de moord zouden ze langs de A1 bij Holten messen en een pet hebben gedumpt voor ze doorreden naar de ex-vriendin die bij haar moeder in Bergen op Zoom verbleef.

De twee mannen en de ex-vriendin zitten nog vast. De moeder van de ex-vriendin is nog wel verdachte, maar de rechtbank oordeelde dat haar rol in de zaak kleiner is, waardoor haar voorlopige hechtenis geschorst kan worden.

Getuigen en reconstructie

Om achter het motief voor de moord te komen worden binnenkort ruim twintig getuigen opgeroepen om een verklaring af te leggen. Ook komt er een reconstructie van de avond van de moord. Daar is in ieder geval een van de twee mannelijke hoofdverdachten aanwezig. De rechtszaak gaat in september verder.