nieuws

ADT: Geen gevolgen voor plannen luchthavengebied in Enschede door vleermuizen

Gebiedsbeheerder van het luchthaventerrein in Enschede ADT is niet bang voor vertraging door de ontdekking van twee zeldzame soorten vleermuizen.
Het gaat om de Brandts en Vale vleermuis. Landschap Overijssel maakte de vondst op de Lonnekerberg gisteren bekend en vraagt ADT extra aandacht te besteden aan de dieren, die uiterst gevoelig zijn voor geluid. In het gebied moeten woningen en bedrijven komen, kleine zakelijke luchtvaart en ruimte voor natuur.
Plaatsvervangend directeur Waanders van het ADT gaat door met de ontwikkeling van de plannen die er zijn, maar gaat ook met Landschap Overijssel om tafel over hoe met de ontdekking om moet worden gegaan. In december werden dassen ontdekt, waar ADT inmiddels rekening mee heeft gehouden. Ook komen er vleermuisbunkers na eerdere ontdekkingen van vleermuizen. "We investeren in natuur, ze krijgen een goede plek in het gebied."
Natuurorganisaties en omwonenden zijn bijzonder kritisch op de ontwikkelingen in het gebied. Ze willen dat het een natuurgebied blijft, terwijl gemeente en provincie er bedrijvigheid willen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.