Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
De plek van de reconstructie is afgeschermd door de politie
Foto: RTV Oost/Rob Vorkink fullscreen
De media wordt geladen ...

Politie uren druk met reconstructie moord op Mustafa Kanat uit Enschede

Geplaatst 09 okt 2015 - 22:32
Gewijzigd 18 mrt 2017 - 12:48

De politie heeft in opdracht van het OM vrijdagavond een reconstructie gehouden van de moord op de 25-jarige Mustafa Kanat in de Fazantstraat vorig jaar september. 

Hoewel meerdere verdachten al geruime tijd vastzitten en de zaak al op zitting is geweest, wordt toch nog een reconstructie gehouden. Dat gebeurt op verzoek van het Openbaar Ministerie. Niet alleen medewerkers van politie en Justitie waren aanwezig, maar ook rechters en advocaten van de verdachten.

De reconstructie is uitgevoerd door een speciaal politieteam dat door heel Nederland reconstructies van moordzaken draait. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een groot aantal camera's en een speciale videowagen. Acteurs werden ingezet om de rol van de verdachten op zich te nemen.

Verdachten komen uit Belgie en Bergen op zoom

Volgens Justitie is de moord op Kanat gepleegd door twee mannen uit Belgie in opdracht van de ex-vrouw Kanat die het niet zou kunnen verkroppen dat Kanat de voogdij had gekregen over z'n kind. Volgens Justitie is behalve de ex-vrouw ook haar moeder uit Bergen op Zoom in het moordcomplot betrokken omdat zij de verdachten onderdak zou hebben geboden en hand- en spandiensten hebben verricht.  

De buurt waar de reconstructie is gehouden is door de politie in kennis gesteld via flyers. De meeste buurtbewoners hadden begrip voor de situatie. Sommigen kwamen vragen of er soms opnieuw iemand was vermoord. 

Meer lezen over: