Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Politie tevreden over verloop reconstructie moord Enschedeer Mustafa Kanat
Foto: RTV Oost/Rob Vorkink fullscreen

Politie tevreden over reconstructie moord op Enschedeër Mustafa Kanat

Geplaatst 14 okt 2015 - 14:03
Gewijzigd 20 mrt 2017 - 18:11

De reconstructie van de moord op de 25-jarige Mustafa Kanat in de Fazantstraat in Enschede, is naar tevredenheid verlopen.

Voor het winkelcentrum in de straat werd de situatie nagebootst van de vroege zaterdagochtend 27 september 2014. De 25-jarige Mustafa zou toen door twee mannen uit België meerdere keren zijn gestoken, waarna de Turkse man overleed. De twee verdachten zitten al geruime tijd vast, net als de ex-partner van het slachtoffer en haar moeder. 

Motief voor moord zou volgens OM wraakactie zijn

Tijdens eerdere rechtszittingen liet Justitie doorschemeren dat het motief voor de moord een wraakactie is geweest, omdat Kanat de voogdij over z'n dochtertje kreeg toegewezen. Dat zou de moeder van het kind, de ex-partner, niet hebben kunnen verkroppen. 

Vrijdagavond werd op de moordplek door zo'n 25 betrokkenen de moord nagespeeld. Er waren figuranten, rechters en advocaten op de plek aanwezig. Een speciaal videoteam van de politie maakte opnames, die geruime tijd in beslagnamen. De buurt was vooraf geïnformeerd over de reconstructie. Het komt niet vaak voor dat dit middel wordt ingezet. 

Meer lezen over: