nieuws

Volgend jaar zomer eindelijk weer een kickboksgala in Enschede?

Als het aan kickbokser Peter Aerts ligt, organiseert zijn sportschool volgend jaar eindelijk weer een kickboksgala in Enschede. Voorgaande jaren mocht dat niet. Volgens Aerts vond oud-burgemeester Den Oudsten het risico op geweld te groot. Aerts hoopt dat de nieuwe burgervader Onno Van Veldhuizen wel instemt met een K1-gala.
Gisteren werd door de Enschedese school een kickboksgala in Gronau gehouden. "Twee kilometer over de grens. Hier mag het wel." zegt mede-organisator Umut Ural. Veertig vechters uit alle hoeken van Nederland kwamen om te strijden in de ring. Een van hen was Onder Ural uit Enschede. In het dagelijks leven is hij fysiotherapeut. Hij werd begeleid door zijn broer Umut, die advocaat is. Zij balen ervan dat ze niet in hun eigen stad mogen strijden om titels. 

Rustig verloop

Organisator Michel Pas was tevreden. "Er zijn 20 wedstrijden gespeeld. De zaal zat vol en er zijn geen akkefietjes geweest." Door dit gala net buiten Enschede te organiseren wil de organisatie aantonen dat het een normale sport is. Aerts vindt het raar dat er voor voetbal zoveel meer geregeld kan worden. "Hier is geen politie bij en er is niks gebeurd. Moet je bij voetbal eens proberen. Dan vallen er doden!" De organisatoren hopen binnenkort het gesprek aan te gaan met burgemeester Van Veldhuizen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.