nieuws

Gemeente ruimt voor de derde keer tonnen afval van Talen Staphorst op

De gemeente Staphorst heeft deze week opnieuw een paar ton afval opgeruimd dat recycling bedrijf Talen op de Westerparallelweg had gestort. In totaal is er in drie dagen tijd ruim 450 ton afval verwijderd.
Talen stort het afval vanwege een langlopend conflict met de gemeente over grond langs het industrieterrein. Twee jaar geleden heeft het bedrijf een deal met de gemeente gesloten en grond afgestaan voor het doortrekken van de Westerparallelweg.
In ruil kreeg recycling-ondernemer Albert Talen een stuk gemeentegrond naast zijn bedrijf om afval op te storten. De gemeente beloofde daarbij alles in het werk te stellen om bij de provincie een milieuvergunning voor dit nieuwe perceel te regelen. Maar Talen wacht al meer dan twee jaar op die vergunning.

Rechtszaak

Hij is het zat en vindt dat de gemeente zich niet aan gemaakte afspraken houdt. De kwestie ligt inmiddels onder de rechter die waarschijnlijk in januari uitspraak doet in deze zaak.
Met het storten van het afval op de openbare weg zegt Talen z'n voormalige bedrijfsgrond weer in gebruik te nemen. Hij wil daar pas mee stoppen als de beoogde milieuvergunning voor het nieuwe perceel binnen is. Volgens de gemeente is Talen in overtreding en worden de kosten voor het opruimen van de rommel op hem verhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.