nieuws

Westerhaarse Kim in RTL Late Night: 'Ik moest elke drie uur GHB gebruiken'

Kim Schoemaker in gesprek met Danny Ghosen
Kim Schoemaker in gesprek met Danny Ghosen
Kinderen van 12, 13 jaar in Twenterand die harddrugs gebruiken, het lijkt geen uitzondering in de regio. Presentator Danny Ghosen bezocht voor het programma ‘Danny zoekt problemen’, Vroomshoop om de drugsproblematiek te laten zien. De Westerhaarse Kim Schoemaker was verslaafd aan GHB, in RTL Late Night deelde ze haar verhaal.
Kim, die lange tijd in Vroomshoop heeft gewoond, kwam op haar zestiende in aanraking met wiet en speed, jaren later is ze begonnen met GHB. “De speedverslaving kon ik nog wel mee stoppen, dat hoefde ik niet per se elk weekend te gebruiken. Maar de GHB-verslaving was op een gegeven moment zo erg dat ik elke drie uur moest gebruiken, en dan ook in de nacht”, vertelt Kim in het late night programma.
Waarom ze aan de drugs begonnen is weet Kim niet precies: “Ik ben eigenlijk gewoon begonnen, ik heb zelf anorexia gehad, dus dan zit er al iets niet goed. Waarom ik verder ben gegaan? Ik heb eigenlijk geen idee. Misschien toch om bij een groep te horen.”

Verdriet voor haar familie

De familie van Kim ging bijna aan haar verslaving kapot. Haar vader vertelt in het programma aan Danny: “Ik heb wel eens in de auto gezeten, en toen dacht ik ‘ik pak die boom maar, dan ben ik overal af.’ Je ziet je eigen kind de afgrond in gaan, dat heeft mij ontzettend veel verdriet gedaan."
Zes jaar geleden stopte Kim, mede voor haar zoontje, met GHB. Na een afkickprocedure van drie maanden verhuisde Kim terug naar Westerhaar en verbrak ze het contact met de mensen die nog drugs gebruikten.

Alle soorten drugs worden gebruikt

In tegenstelling tot Kim wordt er nog veel gebruikt door kinderen in Vroomshoop. Danny sprak meerdere jongeren die hem vertelden wat ze zoal gebruikten: “GHB, xtc, speed, hasj, wiet, alles.”
Bewondering voor Kim
Op Twitter kwamen meerdere reacties binnen naar aanleiding van het verhaal van de Westerhaarse. Verschillende mensen bewonderen vooral dat Kim haar verhaal durfde te delen.
Bekijk hier het interview met Kim en Danny in RTL Late Night. Het gesprek begint op 28.35.
'Danny zoekt problemen' is vanavond te zien om 21.55 uur op NPO 3. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.