Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Onderzoek na dodelijke steekpartij Fazantstraat
Foto: RTV Oost fullscreen
De media wordt geladen ...

13 en 15 jaar celstraf geëist voor voogdijmoord Mustafa Kanat uit Enschede

Geplaatst 25 mei 2016 - 14:43
Gewijzigd 13 mrt 2017 - 19:05

Tegen de drie verdachten van de moord op Mustafa Kanat uit Enschede zijn celstraffen van dertien en vijftien jaar geëist. Kanat werd volgens het Openbaar Ministerie doodgestoken in opdracht van zijn ex-vriendin Ellen G. uit Bergen op Zoom.

Mustafa Kanat werd op 26 september 2014 voor zijn woning aan de Fazantstraat in Enschede neergestoken en overleed kort daarna. 

Ex-vriendin Ellen G. wordt door de officier van justitie 'de kwade genius' genoemd. Zij schakelde haar vriend in om haar ex uit de weg te ruimen.

Dertien en vijftien jaar cel

Tegen de ex-vriendin werd daarom vijftien jaar celstraf geëist. Haar vriend moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, dertien jaar de cel in.

De man die door de vriend werd ingeschakeld om Kanat uit de weg te ruimen, hoorde een celstraf van vijftien jaar tegen zich eisen. 

Conflict over voogdij

Ellen G. en de 25-jarige Mustafa Kanat hadden een conflict over de omgangsregeling van hun dochtertje van anderhalf jaar oud. Vlak voor de moord besloot een rechter dat Ellen voor 29 september naar Enschede moest verhuizen met haar dochtertje.

Als ze dat niet zou doen, dreigde er een dwangsom van 250 euro per dag.

Verdachte wilde af van haar ex

Omdat Ellen niet wilde verhuizen besloot ze dat haar ex dood moest, constateert het Openbaar Ministerie.

Daarvoor schakelde ze haar nieuwe vriendje Mike uit België in, die op zijn beurt de daadwerkelijke moordenaar, de Belg Glen Q. inschakelde.

24 juni uitspraak

Vanaf morgen komen de advocaten van de drie verdachten aan het woord. Zij krijgen elk een dag voor hun pleidooi, maandag is de laatste dag.

Daarna is het de beurt aan de rechtbank om te beoordelen welke straf de drie verdachten opgelegd krijgen. Op 24 juni wordt uitspraak gedaan.