nieuws

Minister Bussemaker wil fusie Orkest van het Oosten en Gelders Orkest

Orkest van het Oosten
Orkest van het Oosten © RTV Oost
Minister Bussemaker van Cultuur is voor de fusie van het Orkest van het Oosten uit Enschede met Het Gelders Orkest.
Ze zei dat bij de behandeling van het advies van de Raad voor de Cultuur, waarin die fusie wordt voorgesteld. Beide orkesten hebben te weinig geld en dat wordt in de toekomst niet beter. Fuseren is dan een oplossing, vindt de raad. 
De minister wil niet dat er verder wordt bezuinigd op salarissen van musici of het aantal musici in het orkest. Een fusie lijkt dan nog de enige optie. Interim directeur Bart van Meijl van het Orkest van het Oosten liet eerder al weten niets te voelen voor een gedwongen huwelijk. 

Wat gebeurt er zonder fusie?

Minister Bussemaker gaf vandaag aan dat de kans groot is dat één van beide orkesten omvalt als beide orkesten de poot stijf houden en niet fuseren. De financiële situatie is gewoon te slecht. 
'Ik zie ook liever dat men samen gaat werken dan dat er van bovenaf iets opgelegd wordt, maar in dit geval is druk nodig', aldus de minister.

Wanneer wordt er meer duidelijk?

Bussemaker gaat nog in overleg met de orkesten. Op Prinsjesdag wordt duidelijk in hoeverre er nog aanpassingen mogelijk zijn op het advies van de Raad voor de Cultuur
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.