nieuws

Living Village festival Wierden afgelast

Over twee weken zou het gebeuren: het Living Village festival op recreatieterrein Het Lage Veld in Wierden. Een duurzaamheidsfestival, zoals dat nog niet eerder bestond. Maar de gemeente Wierden stak er op het laatste moment een stokje voor. Tot onbegrip van de organisatie...
"Onbegrijpelijk", noemt organisator Bos Radstake het. In februari dit jaar zaten ze met elkaar om tafel: de organisatie, de beheerder van Het Lage Veld en de gemeente Wierden. Radstake: "Iedereen was enthousiast, ook de gemeente." 

Toch geen vergunning

De organisatie, een groep die zelfvoorzienend leeft in een natuurgebied bij Dalfsen, begon daarop met het bouwen van levende kunstobjecten. Er werd subsidie verleend en de bedoeling was dat het festival de komende drie jaar op die plek zou plaatsvinden. Maar met het festival in zicht en de kaartverkoop in volle gang, heeft de gemeente Wierden besloten de vergunning toch niet te verlenen. Het festival gaat dus niet door. 

Niet veilig genoeg

De organisatie kreeg te horen dat de vergunning niet was goedgekeurd, omdat de veiligheid niet goed geregeld zou zijn. De gemeente: "De organisatie kan niet aangeven waar en wanneer en hoe groot de kampvuren moeten worden en ook de vriendelijke beveiliging en toegang tot het terrein zijn niet duidelijk. De brandweer en de politie kunnen hiermee niet uit de voeten."

Uitwijken naar Dalfsen

De organisatie hoopt nu dat ze alsnog in Dalfsen hun festival mogen houden. Die groep en de gemeenten kennen elkaar goed en de organisatie hoopt dat deze gemeente niet volgens de ambtelijke weg zal werken. Ze dienen vandaag hun aanvraag voor de vergunning in.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.