nieuws

Meer tijd voor Orkest van het Oosten en Gelders Orkest om samenwerking te onderzoeken

"We hebben meer lucht gekregen en de toezegging dat we de komende vier jaar subsidie krijgen." Prinsjesdag 2016 heeft voor interim-directeur Van Meijl en het Orkest van het Oosten goed nieuws gebracht. Minister Bussemaker geeft het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest meer tijd om de plannen voor verregaande samenwerking uit te werken.
De Raad voor de Cultuur adviseerde onlangs, nogal dwingend zegt Van Meijl, dat beide orkesten de komende twee jaar onder leiding van een externe persoon de samenwerking zou gaan regelen. Bussemaker ging in eerste instantie mee in dat advies, maar geeft nu dus meer tijd aan beide orkesten.

2019-2020 gezamenlijke programmering

"Meer tijd zodat op een goede en verstandige manier bekeken kan worden hoe in het oosten de voorzien voor symfonische muziek georganiseerd kan worden", zegt Van Meijl. "In het seizoen 2019/2020 moet er een gezamenlijke programmering zijn."
Beide orkesten lieten eerder al weten niet tegen verregaande samenwerking te zijn. Het probleem lag vooral in het feit dat er zo weinig tijd werd gegeven. "We kunnen nu gaan bekijken welk scenario toegepast kan worden. Gaan we door met één orkest, of blijven het twee? Welke standplaats? We moeten eerst onderzoeken wat de behoefte is."
Dat scenario moet in 2018 duidelijk zijn, zodat een jaar later alles is geregeld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.