nieuws

Visser bij aankomst rechtbank: "Mij treft geen blaam en zeker mijn gezin niet"

"Mij treft geen blaam en zeker mijn gezin niet." Dat zei Ger Visser, voormalig eigenaar van vastgoedontwikkelaar Eurocommerce, vanmorgen bij aankomst bij de rechtbank in Almelo.Â
De strafzaak rond het faillissement van Eurocommerce uit Deventer begint vandaag. "Laat ik het zo zeggen: ik heb er altijd vertrouwen in", sprak Visser voor hij naar binnen liep. 
"Eén ding zal duidelijk zijn: hoe een systeem bij een bank werkt. Er is niemand die dat beter kan vertellen dan ik," zei Visser. 

36 miljoen euro
Justitie verdenkt voormalig eigenaar Ger Visser sr., zijn vrouw, dochter en zoon van bedrieglijke bankbreuk, faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Justitie wil 36 miljoen euro vorderen van de familie Visser.

Twee weken uitgetrokken

De rechtbank heeft ruim twee weken uitgetrokken voor de zaak. Deze week worden de vier verdachten gehoord. Op maandag 14 november volgt de eis. Het laatste woord is op maandag 21 november aan de familie Visser.

De rechtbank doet op 16 december uitspraak. Als de familie Visser schuldig wordt bevonden, volgt nog een ontnemingszaak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.