nieuws

Raad Twenterand met kleine meerderheid voor bouw nieuw zwembad

De gemeenteraad van Twenterand heeft gisteravond ingestemd met de bouw van een nieuw zwembad in Vriezenveen-Noord. Dat gebeurde met de kleinst mogelijke meerderheid: 12 tegen 11.
Over een nieuw zwembad in Twenterand wordt al ruim twaalf jaar gesproken. De vraag over de locatie en de kosten bleef heel lang in de lucht hangen. Er zijn in de loop der jaren meerdere onderzoeken geweest. De locatie aan de Prinsenweg in Vriezenveen kwam voor het college uiteindelijk als beste uit de bus.

Rug recht

Inwoners van andere dorpen in de gemeente zijn tegen de bouw van een zwembad in Vriezenveen. Zo werden drie coalitieleden uit Den Ham op een Facebook-pagina opgeroepen hun rug recht te houden en tegen het voorstel te stemmen.
Voor CDA-raadslid Bas Tinselboer uit Den Ham was dat aanleiding om contact op te nemen met burgemeester Cornelis Visser. Die gisteren op zijn beurt weer op de site van de gemeente opriep om raadsleden om wat voor reden dan ook niet onder druk te zetten.

Referendum

De coalitieleden deden dat ook niet en stemden alle twaalf voor het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Een voorstel van de oppositie om een referendum te houden over het nieuwe zwembad haalde het met dezelfde stemverhouding niet.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.