nieuws

Dalfsen wil Jagtlusterallee bij Nieuwleusen aanpakken. Maar hoe?

Gemeentehuis in Dalfsen
Gemeentehuis in Dalfsen © Flickr Creative Commons / Maarten van Maanen
De Jagtlusterallee bij Nieuwleusen is in slechte staat en dringend aan een onderhoudsbeurt toe. Daar zijn alle raadsfracties in de gemeente het over eens. Maar de mate waarin de weg moet worden aangepast, staat nog zeer ter discussie.
Een meerderheid van de raadscommissie heeft het college gevraagd liefst vier varianten te onderzoeken.

Bomen moeten worden gekapt. Maar hoeveel?

De Jagtlusterallee die de verbinding vormt tussen de N377 en het Westeinde schreeuwt om een opknapbeurt. Het wegdek is slecht tot zeer slecht. De weg zou ook moeten worden verbreed. Dat houdt in dat er een groot aantal bomen moeten worden gekapt. Kiest de politiek voor een 60 km weg dan gaat het 200 bomen. Maar kiest de raad voor een 80 km weg, dan moeten maar liefst 600 bomen sneuvelen.
In dat laatste geval verdwijnt het beeld van een bomenlaan en vrezen omwonenden overlast van te hard rijdend verkeer op de weg.
Naast de bomenkap en een wegverbreding staat de raad voor de keuze om een fietspad voor beide richtingen te realiseren ten westen van de Jagtlusterallee in de bebouwde kom en het aanleggen van een rotonde op de kruising met het Zandspeur. 

Geen rigoureuze aanpak va de weg

De fracties van PvdA en VVD zijn tegen een rigoureuze aanpak van de weg. Een verbetering van het wegdek is voldoende. Het aankopen van grond om de weg te kunnen verbreden is om reden van bezuiniging geen optie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.