nieuws

Politie zoekt informatie over brandbare vloeistof waarmee kapper Enschede in brand werd gestoken

De politie wil weten hoe de man, die in Enschede een kapper met vloeistof overgoot en in brand stak, aan die brandbare vloeistof is gekomen. Mogelijk is die vloeistof bij een tankstation in of in de omgeving van Enschede getankt, zei een politiewoordvoerder vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.
Begin deze maand kwam een man met een bivakmuts op de kapperszaak aan de Kottendijk binnen, overgoot het slachtoffer met een brandbare vloeistof en stak hem in brand. De onbekende man ging er daarna volgens getuigen in een zwarte Seat vandoor. Het slachtoffer liep tweedegraads brandwonden op.
Later die avond werden in Hengelo twee brandende auto's ontdekt, waaronder een zwarte Seat. Volgens de politie is het aannemelijk dat het om dezelfde auto gaat waarmee de verdachte er vandoor ging. De uitgebrande Seat werd 5 december gestolen in Moordrecht.
De politie is op zoek naar mensen die meer weten over hoe de dader aan de brandbare vloeistof is gekomen. Die vloeistof is mogelijk getankt in een jerrycan of een fles. Dat kan bij medewerkers of klanten van een tankstation opgevallen zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.