nieuws

OM eist twee extra jaren tbs voor vrouw van hamermoord in Almelo

OM eist twee extra jaren tbs voor vrouw van hamermoord in Almelo
OM eist twee extra jaren tbs voor vrouw van hamermoord in Almelo © iStock
Het Openbaar Ministerie eist een verlenging van de tbs van de vrouw die in 2012 veroordeeld werd omdat ze haar partner met een hamer doodsloeg in Almelo. Het OM wil die tbs met twee jaar verlengd worden. 
De 43-jarige vrouw sloeg haar partner in 2010 meerdere keren met een klauwhamer waardoor hij overleed. Dat gebeurde in haar woning aan de Constantijn Huygensstraat in Almelo. Het slachtoffer had een huisverbod wegens huiselijk geweld en beiden waren onder invloed van alcohol.

Op advies van de kliniek

De vrouw zit sinds twee jaar in een tbs-kliniek en daar moet ze als het aan het OM ligt nog twee jaar blijven. De officier van justitie baseert zich op een advies van de kliniek. Die zegt dat de vrouw er nog niet aan toe is om buiten de kliniek een zelfstandig leven te leiden.

Advies van een deskundige

Het advies staat lijnrecht tegenover het advies van een deskundige die door de verdediging werd ingeschakeld. Die zegt dat de problematiek van de vrouw, een borderline stoornis en een alcoholverslaving, beter buiten de kliniek opgelost kan worden. Hij stelt voor om de tbs voorwaardelijk te schorsen. Op die manier is het volgens hem mogelijk om controle te houden op de vrouw en mogelijke relaties die ze aangaat met mannen.
De deskundige stelt dat de dood van de man in 2010 veroorzaakt werd door de toenmalige situatie van het stel en het wederzijdse alcoholgebruik. In die situatie zal de vrouw zich niet snel meer begeven.
De rechtbank in Almelo doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.