nieuws

Rijssen-Holten vindt financiële steun voor Agenda van Twente te vrijblijvend

Gemeentehuis Rijssen-Holten
Gemeentehuis Rijssen-Holten
Rijssen-Holten is op basis van de huidige opzet geen voorstander van de voorgestelde financiële bijdrage aan de Agenda van Twente.
In de Agenda van Twente werken de Twentse gemeenten samen aan verbetering van de regionale infrastructuur, economie en bedrijvigheid. Er wordt van de gemeenten een bijdrage van 7,50 euro per inwoner gevraagd. Hierbij wordt onder meer gesproken over ''aanjaaggeld" en stimulering van ambities. Rijssen-Holten vindt dat te vaag en te vrijblijvend.

Liever geld steken in projecten van lokale waarde

Rijssen-Holten steekt liever gezamenlijk geld in concrete projecten, die financieel goed zijn onderbouwd. Bovendien moeten deze projecten liefst ook lokaal waarde hebben.
Rijssen-Holten heeft dit standpunt schriftelijk kenbaar gemaakt bij de andere Twentse gemeenten, omdat Rijssen-Holten morgenavond ontbreekt op de bijeenkomst waar gemeenteraadsleden praten over de nieuwe Agenda van Twente.

Regionale samenwerking moet herkenbaar zijn

De gemeente laat weten heil te zien in een regionale samenwerking, maar dan alleen als er sprake is van een 'verlengd lokaal bestuur en geen verlegd lokaal bestuur'. "Dat betekent dus dat regionale samenwerking begint bij de gemeenten en ook herkenbaar moet zijn voor elke gemeente."
Zo begrijpt Rijssen-Holten dat techniek belangrijk is in de concept-Agenda van Twente, maar mist de gemeente aandacht voor toerisme en recreatie. Dat zijn thema's die net zo goed belangrijk zijn voor de regio, vindt Rijssen-Holten.   
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.