Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Joëlle Petersen met haar verwonde been
Foto: Marjolein Deurloo fullscreen

Gebeten door een hond: wat gaat er door je heen?

Geplaatst 19 mei 2017 - 19:46
Gewijzigd 26 jul 2017 - 13:08

Wat gaat er door je heen als je gebeten wordt door een hond? Het gebeurde een zesjarig meisje deze week in Diepenheim. Diepe littekens zijn er ook voor de 22-jarige Joelle Petersen uit Enschede. Zij werd afgelopen oktober op een feestje bij vrienden gegrepen door een Amerikaanse Stafford.

"Van de adrenaline voelde ik op het moment zelf geen intense pijn", vertelt de Enschedese. "Al die tijd had ik mijn ogen dicht. Ik focuste op wat ik erna moest doen. Ik dacht: 'Als ik straks nog maar kan lopen'." 

Meidenavondje

Het had een gezellig meidenavondje moeten worden, thuis bij de nieuwe vriend van haar beste vriendin. Zijn hond moest nog wennen aan nieuwe mensen en bleef aanvankelijk in zijn bench. De Amerikaanse Stafford leek rustig te reageren en mocht eruit. Dat ging goed. "Hij vroeg aandacht en wilde geaaid worden."

Joëlle krijgt hoofdpijn en neemt plaats op de bank. Wanneer ze opstaat om drinken te pakken gaat het mis. "Voor ik het wist viel ik op de grond en zat de hond in mijn been."

Kaken op slot

De gespierde hond bijt meerdere malen in haar been. Totdat zijn kaken op slot komen te zitten boven Joëlles enkel. "Hij was ontzettend met zijn kop aan het schudden om los te raken. Daardoor verloor ik veel vlees en weefsel. Na tien minuten liet hij los."

Joëlle loopt zware verwondingen op aan haar linker onderbeen. "Er viel niks meer te hechten. Ik kon alles in mijn been zien." Het duurt maanden voordat de wonden dicht groeien. "En ik zit nog steeds thuis omdat ik niet goed en lang genoeg kan lopen."

Angst voor honden

Aanvankelijk durft Joëlle niet de straat op. "Mijn angst voor honden is intens. Er is geen dag dat ik er niet aan denk. Deze nachtmerrie achtervolgt mij elke dag." 

De vriendschap met haar vriendin overleeft het bijtincident niet. De Amerikaanse Stafford krijgt een dag erna een spuitje.