Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Plezier stond centraal bij de G-sporters in Nijverdal
Foto: RTV Oost/Anne Slegten fullscreen
Plezier stond centraal bij de G-sporters in Nijverdal
Foto: Anne Slegten/RTV Oost fullscreen
De media wordt geladen ...

G-voetballers in actie op Eric Braamhaar-toernooi in Nijverdal; "Net als op tv'"

Geplaatst 19 mei 2017 - 19:11

De KNVB wilde het niet meer financieren, het DVO-voetbaltoernooi voor G-sporters in Nijverdal. Maar het toernooi is volgens scheidsrechter Eric Braamhaar zo belangrijk voor de spelers, dat hij de organisatie van het toernooi met zijn foundation voor zijn rekening nam.

De twintig teams werden voorgesteld aan het publiek onder de Champions League tune. "Zo lijkt het net als op tv", zegt organisator Eric Braamhaar. "Dat is leuk, want daar worden ze alleen maar enthousiaster van."

Belangrijk toernooi

Negenentwintig jaar lang zette Leo Geurtse zich vol in voor het DVO-toernooi. "Ik ben erg blij dat Eric door wilde gaan met het toernooi nu de KNVB zich heeft teruggetrokken. We hadden wel door kunnen gaan, maar dan zou het niet in deze prachtige opzet zijn. Dan was het veel minder geweest." 

"Dit toernooi is zo belangrijk voor deze sporters", zegt Braamhaar. "De rode draad is plezier maken en zo kan iedereen voetbal spelen op zijn eigen manier. Er is een geweldige beleving bij de G-sporter en zo kan iedereen dat met elkaar delen."

Nieuw leven

Het toernooi heeft een enorme boost aan deelnemers gekregen nadat de Eric Braamhaar Foundation de organisatie heeft overgenomen. "Het toernooi liep met zeven deelnemende teams een beetje op zijn eind. Met een stel vrienden heb ik toen gezegd de organisatie op me te nemen en nu hebben we al twintig deelnemende teams. Dat is toch geweldig."