Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Sharon Dijksma (PvdA)
Foto: ANP / Bart Maat fullscreen

Staatssecretaris Sharon Dijksma op klimaatmissie in de VS

Geplaatst 19 mei 2017 - 18:17
Gewijzigd 19 mei 2017 - 19:05

De formatietijd is voor sommige Kamerleden een rustige periode, maar niet voor Sharon Dijksma van de PvdA, momenteel demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Morgen vertrekt ze naar de Amerikaanse staat Californië voor een klimaatmissie. 

"Ik ben een optimist. Ik wil dat het halen van de klimaatdoelen van Parijs wereldwijd een prioriteit blijft. Naast het temperen van de mondiale temperatuurstijging is het ook belangrijk dat we er bij stilstaan dat klimaat ook business is. Het levert euro's op en zorgt voor meer banen. Ik ben trots dat Californië, een voorloper op klimaatgebied, met mij wil samenwerken om deze klimaatmissie tot een succes te maken," zegt Dijksma in Overijssel Vandaag.

Onrust over aanvliegroutes Lelystad onnodig

Daarnaast houdt Dijksma zich ook nog bezig met de onrust die is ontstaan door de toekomstige vlieghoogtes als Lelystad Airport gaat uitbreiden. De aanvliegroutes gaan deels over Salland. "Het is niet terecht. Maar ik vind het wel heel vervelend. Het lijkt alsof er vliegtuigen heel laag over Overijssel gaan vliegen, maar dat is niet zo. Mensen die actie voeren komen met feiten alsof het veel lager zou zijn. Maar ik vertel gewoon hoe het zit. Het staat ook op papier."