Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
eSporter Bryan Hessing van Heracles Almelo
Foto: Heracles Almelo fullscreen

Heracles Almelo houdt uniek FIFA-toernooi op veld Polman Stadion

Geplaatst 19 mei 2017 - 21:17
Gewijzigd 20 mei 2017 - 00:04

Het wordt een uniek event in Europa, met 250 spelers FIFA 17 spelen in een voetbalstadion. Heracles Almelo houdt op zaterdag 3 juni 'Heracles Almelo: the Ultimate'. Topspelers uit de Nederlandse E-Divisie en van daarbuiten doen mee. Hiermee is Heracles Almelo de eerste voetbalclub in Europa die een dergelijk evenement organiseert.

“eSport is booming", legt Rob Toussaint, commercieel directeur Heracles Almelo, uit. "Over de hele wereld wordt eSport met de dag populairder. Miljoenen mensen spelen FIFA17 en wij brengen FIFA-spelers bij elkaar op het veld van het Polman Stadion."

Het wordt het grootste, fysieke FIFA-toernooi van Europa ooit dat op het veld van een voetbalstadion wordt gespeeld. "Het feit dat, naast onze eigen speler Bryan Hessing, andere spelers uit de E-Divisie al hebben toegezegd te komen en deelnemers het dus tegen hen op kunnen nemen, laat zien dat dit evenement uniek is.”

 
Iedereen kan meedoen aan het toernooi, ongeacht leeftijd en spelniveau. "Dat betekent dat iedereen kan komen te spelen tegen de beste spelers van Europa", zegt Bryan Hessing, eSpeler van Heracles Almelo. "Zo komen onder andere Quinten van der Most van Feyenoord en Jaimy van den Boogaard van FC Twente. En natuurlijk doe ik zelf ook mee.”


Prijzen

De winnaar van het toernooi gaat op een zesdaagse roadtrip met Bryan Hessing langs de topteams op het gebied van eSport van Europa. Ook is er een plek in de officiële eSport Jeugdopleiding van Heracles Almelo te verdienen.

Een andere winnaar vergezelt Bryan Hessing naar het volgende grote internationale proftoernooi. Hiernaast zijn er nog vele andere prijzen te winnen zoals consoles inclusief games en controllers. Aanmelden kan vanaf vandaag via heracles.nl/the-ultimate.