nieuws

Bloemencorso's slaan in Vollenhove handen ineen

workshop tijdens het eerste landelijke Corso Congres
workshop tijdens het eerste landelijke Corso Congres
Bloemen-, groente- en fruitcorso's gaan voortaan nauwer samenwerken. In Vollenhove is vandaag tijdens het eerste Corso Congres een convenant ondertekend.Â
Dankzij dit convenant hoeven bijvoorbeeld de bloemencorso's in Vollenhove en Sint Jansklooster niet meer alles in eigen huis te hebben. De krachten worden onder meer gebundeld op het gebied van veiligheid en verzekeringen, jurering en het binnenhalen van subsidies. 
Tijdens het congres bleek dat grote en kleine organisaties voordelen zien in de samenwerking. In speciaal daartoe georganiseerde workshops bleek dat er veel van elkaar te leren valt. 
De organisaties stellen tevreden vast dat hun evenementen bijdragen aan de gemeenschapszin. In Sint Jansklooster claimt men zelfs dat er meer vrijwilligers aan het corso deelnemen dan er mensen in het dorp wonen.
Fred Eggink, bestuurslid van het fruitcorso in Tiel, omschrijft het aldus: "Het corso, dat is een heel mooi en heel bijzonder virus. Ik heb hier met veel mensen gesproken vandaag en wat me opvalt; we zijn allemaal sympathiek gek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.