nieuws

Raadsleden Hengelo 'shoppen' ideeën tijdens eerste motiemarkt

Een Hengelo's damesvoetbalteam, een plek in de stad voor multikopters en helicopters en terug met de grijze containers. Het zijn slechts drie van de ruim tien plannen waarmee burgers uit Hengelo vanavond raadsleden probeerden te overtuigen.
Na steden als Enschede, Almelo en Deventer, beleefde Hengelo vanavond de eerste motiemarkt. Daar kunnen burgers hun ideeën aanprijzen bij de raadsleden.

Samen motie voorbereiden

Zodra de raadsleden iets zien in de plannen, dan bereiden ze samen met de initiatiefnemer een motie voor. Die motie wordt vervolgens bij de gemeenteraadsvergadering in juli ingediend. 
Tijdens de eerste Hengelose motiemarkt ontstonden meerdere 'matches' tussen burgers en raadsleden. Het idee om in een villa een aandenken te maken aan Piet Mondriaan, omdat hij daar meerdere keren verbleef, werd door verschillende raadsleden omarmd.

'Grijze container moet blijven'

Raadslid Leo Janssen van Lokaal Hengelo was de eerste die zijn handtekening zette onder het plan van Willem Meijerink. Hij wil dat het afvalbeleid in Hengelo, waarbij de grijze container uit het straatbeeld verdwijnt, wordt teruggedraaid. Of de motie wordt aangenomen, beslist uiteindelijk de gemeenteraad medio juli. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.