nieuws

Kaartenactie tegen sloop boerderij Aveskamp in Denekamp

Het is een van de laatste monumentale erfgoederen in Denekamp: boerderij Aveskamp. Het college van burgemeester en wethouders in Dinkelland wil de boerderij slopen. Er moeten bouwkavels voor in de plaats komen.
Het is tegen het zere been van Karin Mulders, raadscommissielid van de PvdA in Dinkelland. "Het is cultureel erfgoed met een enorme natuurwaarde. Er is al te veel gesloopt en we moeten goed nadenken over het bestaan van de laatste historische plekjes met historische waarde", zegt Mulders.

Actie tegen plan college

"We hebben zo'n 3000 ansichtkaarten bezorgd met de tekst 'Handen af van boerderij Aveskamp' in Denekamp. Inwoners kunnen hun naam en adres op de achterkant invullen, zodat zij een stem hebben in wat er gebeurt met het erfgoed", meent Mulders.

College denkt alleen aan geld

De boerderij en de grond is eigendom van de gemeente. Het college wil drie bouwkavels creëren  tegen een winst van zes ton. "Het enige wat dan geld kost is onderhoud", aldus Mulders.
Volgens Mulders heeft historie en nostalgie meer waarde dan geld. "Stel dat inwoners van Denekamp hier over vijftig jaar staan, wie denkt dan nog aan die zes ton"?

Ideeën van de PvdA

Als het aan de PvdA ligt wordt van de boerderij een ontmoetingsplek gemaakt. "We willen een plek voor jong en oud. Denk aan een soort schaapskooi, bloementuin of imker. Kortom, een prachtige ontmoetingsplek", aldus Mulders

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.