nieuws

Cijfers rond biomassa in de provincie: kloppen die wel of niet?

Gedeputeerde Annemieke Traag denkt niet dat er veel mis is met de cijfers rond biomassa in Overijssel. Volgens haar is er mogelijk verwarring door een verkeerde interpretatie van de cijfers.
Dat zei Traag woensdag tijdens een debat op het provinciehuis in Zwolle. Het debat was aangevraagd door de oppositiepartijen SP, Partij van de Arbeid, GroenLinks en Partij voor de Dieren.

'Cijfers rammelen'

Volgens SP-Statenlid Harry Broekhuijs rammelen de cijfers van alle kanten. “De provincie wil de komende zes jaar veel meer duurzame energie gaan opwekken. Dat gebeurt vooral via hout gestookte ketels. Alleen dreigt dat dat hout moet worden aangevoerd van landen ver overzee. Helemaal niet duurzaam.”
Broekhuijs zegt dat is afgesproken dat honderd procent van al het hout dat nodig is voor biomassa uit de provincie zelf zou komen. Traag wilde vandaag niet voor de microfoon reageren, maar volgens een woordvoerder klopt het niet dat de '100% afspraak' er ligt.

Politiek bijpraten

Traag wil de politiek volgende maand tijdens een commissievergadering uitgebreid bijpraten over de manier waarop Overijssel energie wil opwekken uit biomassa. Ze wil de cijfers eerst zelf nog eens goed bekijken.

Lastige portefeuille
Traag heeft de portefeuille energie overgenomen van gedeputeerde Erik Lievers die vier maanden geleden opstapte. Hij voelde politiek te weinig steun voor 'zijn' plan Nieuwe Energie. Na zijn aftreden werd het plan alsnog aangenomen door de provinciale politiek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.