nieuws

Reekalveren vlak voor het maaien uit weiland omgeving Almelo gered

Twee reekalveren zijn vanmorgen in een weiland in de omgeving van Almelo van een wisse dood gered. Vlak voor het gras in het weiland werd gemaaid heeft de Almelose familie Kutterik het weiland verkend en werden de twee kalfjes gevonden.
De kalveren zijn met een flinke hoeveelheid gras onder het dier opgetild en op een andere plek in de buurt gelegd, buiten het bereik van de maaimachine.

Met het hele gezin op zoek

Vader Kutterik is jachtopziener en hij struint samen zijn vrouw, twee dochters en twee zoons weilanden waar gemaaid gaat worden af op de kalveren.
Er wordt bewust vlak voor het maaien gezocht, omdat de kalveren enige tijd na het verplaatsen terug willen gaan naar de plek waar ze lagen. Door de herrie van de maaimachines blijven de verplaatste kalveren dan toch maar op hun tijdelijke plek, waar de moeder ze later kan vinden.

Kalf nooit zelf oppakken

De manier waarop de kalveren worden verplaats is heel belangrijk. Dochter Tess Kutterik plaatste eerder een een post op Facebook met de waarschuwing een kalf nooit zelf op te pakken.
Een reekalf dat door mensenhanden is aangeraakt, wordt namelijk mogelijk niet meer geaccepteerd door de moeder: "Dat is de reden dat wij ze met een hoop gras oppakken en dan verderop in het bos leggen", meldt Tess.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.