nieuws

Oldenzaler aangehouden voor reeks diefstallen met babbeltrucs in Oost-Nederland

Aanhouding
Aanhouding
Een 38-jarige man uit Oldenzaal is deze week door de politie aangehouden voor diefstallen met gebruik van babbeltrucs in Oost Nederland. De man werd herkend aan de hand van beelden van het pinnen in Dalfsen met een gestolen bankpas. De beelden werden getoond in het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost.
De Oldenzaler wordt verdacht van negen diefstallen met babbeltrucs bij particulieren.
Hij maakte twee keer slachtoffers in Lichtenvoorde, in Terborg, Lochem, Doetinchem, Twello, Hoogeveen, Meppel en Dalfsen. De misdrijven werden in de periode van augustus 2016 tot januari 2017 gepleegd. Mogelijk komen er tijdens het onderzoek nog meer diefstallen aan het licht.

'Eerst klein bedrag laten pinnen'

Tijdens het onderzoek naar de babbeltruc in Dalfsen ontdekte de politie sterke overeenkomsten met andere babbeltrucs. Er was steeds sprake van een man en een vrouw die een woning binnenkwamen.
Ze lieten de bewoners met een smoes een klein geldbedrag pinnen en keken daarbij de pincode af. Vervolgens werd de bankpas gestolen en een aanzienlijk bedrag opgenomen van de rekening van de gedupeerde.

Mogelijk meer aanhoudingen

Over de vrouw die bij de babbeltrucs betrokken was is nog geen informatie bekendgemaakt. De politie zegt dat meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.