nieuws

Prijswinnaar FIFA-toernooi en Heracles liggen overhoop: "Ik moet mijn prijs afstaan"

Emre met zijn prijs
Emre met zijn prijs
Het FIFA 17-toernooi van afgelopen zaterdag in het Polman Stadion heeft een vervelend staartje gekregen. Een van de winnaars is boos over de afhandeling van zijn gewonnen prijs. Hij deelt zijn frustratie in een bericht op Facebook.Â
Zaterdag speelden ruim tweehonderd jongeren een FIFA 17-toernooi, een computerspel waarin voetbal wordt gespeeld.
Emre Benli uit Doetinchem werd zesde, hij won een reis naar München met Bryan Hessing, een professional e-sporter, om daar een driedaags FIFA-toernooi bij te wonen. 

'Prijs afstaan aan een vriend'

Emre schrijft op Facebook dat Bryan na de prijsuitreiking naar hem toe kwam met de vraag of hij de prijs wilde afstaan aan een vriend. Emre weigerde.
Diezelfde avond zou Emre appjes van Bryan hebben gekregen met berichten als: "Je moet het zelf niet eens willen, samen in één vliegtuig met mensen die je er niet eens bij willen hebben."

'Geen keuze'

Vervolgens zou Emre gebeld zijn door Arnoud Schonis, hij gaat over E-sport bij Heracles. "Hij beweerde doodleuk dat ik dat ik met hem een afspraak had gemaakt om de prijs af te staan [...] Hij vertelde mij dat ik als vervanging van de reis naar München, een wedstrijd in het nieuwe seizoen mocht bijwonen van Heracles."
"Ik ging er niet mee akkoord. Vervolgens vertelt hij dat ik geen keuze had en de deal al was gemaakt."
Volgens Emre is er nooit sprake geweest van een afspraak dat hij zijn prijs zou afstaan. 

'We gaan voor een oplossing'

Arnoud Schonis van Heracles wil niet ingaan op de vraag of er inderdaad een afspraak is gemaakt met Emre om de prijs af te staan.
"Het enige dat ik erover kwijt wil is dat wij vanavond met hem om tafel gaan om het op te lossen. We gaan voor een oplossing en daar gaan we uitkomen."
E-speler Bryan Hessing zelf was niet beschikbaar voor commentaar. 
Bekijk hier de facebookpost van Emre Benli. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.