nieuws

Hengelose verdachte (29) van ontvoering wordt voorgeleid

De 29-jarige man uit Hengelo, die ervan wordt verdacht afgelopen dinsdag ruim twee uur lang z'n ex-partner te hebben ontvoerd en bedreigd met een vuurwapen, wordt vrijdagmorgen voorgeleid.Â
Hem wordt onder meer wederrechtelijke vrijheidsberoving ten laste gelegd. De Hengeloër bedreigde z'n ex-partner afgelopen dinsdagmiddag in de Binnenhavenstraat in Hengelo, waar het slachtoffer op haar scooter post rond bracht.
Zij werd begeleid door een oudere vriendin in een auto omdat het slachtoffer al bang was dat de Hengeloër haar wat aan zou doen. Hij had de vrouw die dinsdag al twee keer lastig gevallen.

Politie twee keer gewaarschuwd vooraf

Hoewel de leidinggevende van PostNL tot twee keer toe de politie waarschuwde greep deze niet in. Een woordvoerder zei later dat escalatie van de problemen niet zou zijn verwacht door de politie. Met name op sociale media krijgt de politie de nodige kritiek. 
Volgens de politie spelen de problemen al vanaf april van dit jaar. Een arrestatieteam kon de man na twee uur in z'n vluchtauto aanhouden op een steenworp afstand van de ontvoeringsplek aan de Krabbenbosweg. De vrouw zat in de auto en was ongedeerd. Ook zaten twee Mechelse herders achter in de auto in een bench. 

'Hengelose ontvoerder trainde honden voor de politie'

De Hengelose verdachte is lid van een hondenclub en leidde tot enige tijd geleden politiehonden op. Toen de politie ontdekte dat de man een strafblad had, is de samenwerking beëindigd, aldus een ander lid van de hondenclub. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.