nieuws

Werk aan N34 tussen Witte Paal en Hardenberg gaat morgen van start

De wegwerkzaamheden zullen plaatsvinden op de n34; aangegeven met de zwarte lijn
De wegwerkzaamheden zullen plaatsvinden op de n34; aangegeven met de zwarte lijn
De aanpak van de N34 tussen Witte Paal en de grens met Drenthe is officieel van start gegaan. Gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Jannes Janssen van de gemeente Hardenberg verrichtten de officiële start voor de werkzaamheden aan de N34, door het bouwbord te onthullen bij de Ganzenhoeve in Holthone.
De provincie Overijssel gaat de verkeersveiligheid en doorstroming tussen Witte Paal en de grens met Drenthe bij Coevorden verbeteren door de aanleg van vijf tunnels.
Daarnaast zet de provincie in op verbetering van het viaduct bij Ane en de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij de J.C. Kellerlaan in Hardenberg.  Ook krijgen uitritten van woningen een aansluiting op de parallelweg.
Het werk start morgen bij het gedeelte Witte Paal tot en met de J.C. Kellerlaan. De werkzaamheden vanaf de J.C. Kellerlaan tot de grens met Drenthe starten na de zomer van 2018.

100 kilometer per uur

In de huidige situatie is de N34 een 80-kilometerweg. Door de aanpassingen aan de N34 kan het verkeer straks met 100 kilometer per uur doorrijden. 

Ter hoogte van de Stoetendijk in Rheezerveen is eind april een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug geplaatst. Die zorgt ervoor dat, tijdens de werkzaamheden aan de weg, buurtbewoners en recreanten veilig kunnen oversteken. De brug blijft staan tot 15 maart 2018.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.