Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Gemeentehuis Tubbergen
Foto: RTV Oost / Loes Wielheesen fullscreen

Tubbergen neemt als eerste een besluit en stemt in met Agenda van Twente

Geplaatst 19 jun 2017 - 20:51
Gewijzigd 19 feb 2018 - 11:51

De gemeenteraad van Tubbergen heeft vanavond als eerste van de deelnemende gemeenten een beslissing genomen over de Agenda van Twente. Met een grote meerderheid werd het voorstel aangenomen.

Per inwoner gaat er van 2018 tot 2022 per jaar 7,50 euro naar de Agenda van Twente. Daarnaast wordt er per inwoner 5 euro per jaar gereserveerd om de volledige ambitie van de Agenda van Twente te realiseren.

De provincie Overijssel gaf twee weken geleden aan dat zij vindt dat de Agenda van Twente te weinig ambitie uitspreekt en dat Twentse gemeenten hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Tubbergen is de eerste gemeente die zich over het voorstel heeft gebogen. Alleen de PvdA en Dorpen Centraal stemden tegen het voorstel.

Investeringsprogramma

In de Agenda van Twente beschrijven de gemeenten hoe zij willen investeren in Twente. Met de nieuwe Agenda wil de Twente Board de komende vijf jaar zo'n 24 miljoen wordt geïnvesteerd om Twente te profileren als 'technologische topregio'.

De eigen bijdrage per gemeenten zorgde voor onderlinge verdeeldheid. Afgesproken is dat de Twentse gemeenten zelf het benodigde geld naar rato gaan bijdragen.