nieuws

Fracties Minimapartij en Leefbaar Almelo bezorgd over bezuinigingen ZGT

ziekenhuis ZGT
ziekenhuis ZGT
De Minimapartij en Leefbaar Almelo roepen het Almelose college op om snel met de directie van het ZGT in gesprek te gaan over de voorgenomen bezuinigingen. Beide Almelose raadsfracties sluiten zich aan de SP, die al eerder haar zorgen uitte over de ontwikkelingen binnen de Ziekenhuisgroep Twente.Â
De ziekenhuizen in Almelo en Hengelo willen een bezuinigingsronde doorvoeren die 15 miljoen moet opleveren. Dat gaat mogelijk ten koste van personeel en poli's. 
De Almelose politiek maakt zich grote zorgen. "Het ziekenhuis heeft een groot verzorgingsgebied, daar hoort een volwaardig ziekenhuis bij. Zo'n grote bezuiniging kan al gauw tot het sluiten van afdelingen en dat willen we niet", aldus Bert Hümmels, de fractievoorzitter van Leefbaar Almelo.
Ook Lieneke Bolhuis van de Minimapartij maakt zich grote zorgen over de drastische bezuinigingen. "Er is een grens tot hoever je kunt bezuinigen én dit is niet de eerste bezuinigingsronde. Kaalslag ligt op de loer! Daarnaast biedt het ziekenhuis werk aan veel mensen. Ook dat moeten we behouden."

Beide partijen ondersteunen het initiatief van de SP om Twentebreed op te komen voor goede en voor iedereen bereikbare ziekenhuiszorg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.