nieuws

Lokaal Hengelo kritisch op college om burenruzie: "Van alles misgegaan"

Huis familie Beernink naast Toermalijn in Hengelo
Huis familie Beernink naast Toermalijn in Hengelo
Lokaal Hengelo is kritisch op de handelswijze van het college van burgemeester en wethouders omtrent het conflict tussen de familie Beernink en kinderdagcentrum De Toermalijn. Leo Janssen van Lokaal Hengelo noemt de kwestie ongemakkelijk en vindt dat het college een gele kaart verdient.Â
Ook zelfstandig gemeenteraadslid Ben van Veen sluit zich hierbij aan. "Hier is van alles misgegaan en daar moet het college haar verantwoordelijkheid voor nemen", stelt Janssen. 

Pijnlijk voor familie

"Dit is voor de familie Beernink vervelend en pijnlijk, maar ook het niet informeren van de gemeenteraad roept de nodige vragen op", vervolgt Janssen. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken mengde zich vanmorgen in het conflict, hij schreef een brief aan het college.
Janssen en Van Veen beroepen zich op de informatieplicht die het college heeft ten aanzien van de gemeenteraad. "Dat is niet gebeurd en levert het college een gele kaart op." Het duo hoopt dat het college nu gewaarschuwd is en de gemeenteraad voortaan wel informatie geeft. 

Burenruzie

Het conflict gaat tussen de familie Beernink, kinderdagcentrum De Toermalijn en de gemeente Hengelo. De familie zegt al jaren geluidsoverlast te hebben van het dagcentrum voor gehandicapten van Aveleijn. De speelplaats ligt op vijf meter van de gevel van het huis van de familie.
Volgens de familie is de gemeente veel te slordig geweest rond de bouw van het centrum. Omdat archiefstukken ontbreken, kan nooit meer worden nagegaan waarom het centrum zo dicht op het huis staat.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.