nieuws

Tbs dreigt voor Enschedese veelpleger na mishandeling tweelingbroer

Tbs dreigt voor veelpleger uit Enschede
Tbs dreigt voor veelpleger uit Enschede
Een 36-jarige veelpleger en bekend overlast-veroorzaker uit Enschede wordt ervan verdacht dat hij zijn tweelingbroer tijdens de afgelopen paasdagen ernstig mishandelde. De rechtbank in Almelo heeft de strafzaak uitgesteld voor een onderzoek naar de psychische gesteldheid.
De man was nog niet lang op vrije voeten na een eerdere veroordeling wegens een een steekpartij toen hij bij zijn tweelingbroer aanklopte voor een slaapplaats. De volgende morgen zou hij plots ontploft zijn toen zijn broer hem wakker maakte.
De Enschedeër zou zijn broer met een staaf geslagen hebben en met een mes te lijf zijn gegaan waardoor deze een snijwond van 6 centimeter in zijn buik had. Tot slot zou hij met een flinke kopstoot de neus van zijn broer gebroken hebben.
Voor de rechtbank in Almelo vroeg het slachtoffer om hulp voor zijn broer wiens overmatig drugsgebruik en geweld de familie bang maakt. De familie heeft hun zoon en broer al vaak onderdak geboden en hulp gegeven, maar dat leidde altijd tot problemen. Steeds als ze hem weer vergaven was er weer een incident.
Als het aan de officier van justitie ligt, wordt de man straks gedwongen behandeld in het kader van een tbs. Maar daarvoor is een uitgebreider onderzoek nodig. Na de zomervakantie moet dat onderzoek klaar zijn.
De zaak gaat over maximaal drie maanden verder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.