nieuws

Wie plaatste de mysterieuze stokken in weiland bij Deventer?

De mysterieuze paaltjes in het weiland
De mysterieuze paaltjes in het weiland
Wie heeft er bamboestokken in zijn weiland geplaatst? Met die vraag zit Geertjan Kloosterboer uit Deventer. In zijn weiland, vlak bij de A1, stonden ineens stokken met daaraan veiligheidslint.
Woensdagavond plaatste Geertjan een bericht op Facebook met daarin de oproep: "Zou degene welke bamboe stokjes met marketingslint heeft geplaatst bij ons in het weiland, zich bij ons willen melden?"
Bij de stokken lagen namelijk ook flessen met een bruine vloeistof.

'Heel vreemd'

"Ik kijk bijna elke dag naar m'n koeien die een perceel verderop staan. Dit weiland is ook van mij en die paaltjes trokken m'n aandacht. Want ik wist van niets.", vertelt de boer.
"Als iemand nou nesten van weidevogels markeert... Dan zou ik het nog snappen. Maar dit vind ik heel vreemd."

Aanwijzingen

Vooral de bruine vloeistof stelt Kloosterboer voor raadsels: "Ik heb geen idee wat het is en waarvoor het gebruikt wordt."
Uit de reacties op zijn post haalt de Deventenaar wel aanwijzingen: "Het schijnt een geurspoor te kunnen zijn voor honden, dat noemen ze een zweetspoor. Om honden te trainen."

Waarom Facebook?

"Ik heb dit op Facebook gezet om bewustwording te creëren", vertelt Kloosterboer. "Het land lijkt een beetje op niemandsland."
"Er is dus weinig toezicht. Daardoor heb ik er al van alles gevonden en gezien: uitgebrande scooters, woninginventaris, er staan stelletjes te vozen... Ik sta nergens meer van te kijken."
"Ik neem het niemand kwalijk en het is misschien moeilijk te zien, maar het land is van iemand. Je kunt niet zomaar van alles in een weiland doen."

Geen politie

Toch schakelt de boer geen instanties in: "Er is geen schade, dus waarom zou ik naar de politie gaan? Zij kunnen ook niets doen."
"Het is voor mij 5 minuten werk om de paaltjes te verwijderen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.