nieuws

Badoo-oplichter mogelijk over twee weken al op vrije voeten

Badoo-oplichter mogelijk eerder vrij
Badoo-oplichter mogelijk eerder vrij
Een tot anderhalf jaar cel veroordeelde oplichter van oudere homoseksuele mannen uit Apeldoorn moet zo snel mogelijk op vrije voeten komen. Dat zei de advocaat van de 27-jarige Apeldoorner vandaag voor de rechtbank in Zwolle.
De man werd afgelopen april veroordeeld omdat hij via de datingwebsite Badoo contact zocht met oudere mannen en hen met mooie verhalen over de verkoop van kledingwinkels meer dan vierhonderduizend euro wist af te troggelen. Onder andere een Zwollenaar werd slachtoffer.
De Apeldoorner zit inmiddels bijna vijftien maanden achter de tralies. Dat betekent dat hij aanspraak kan maken op de regeling van vervroegde invrijheidstelling. Die regeling maakt het mogelijk dat veroordeelden onder voorwaarden de laatste drie maanden van hun straf niet uit hoeven te zitten.

OM wil opname

Het Openbaar Ministerie (OM) verzet zich tegen de vervroegde vrijlating en wil de man opgenomen hebben in een psychiatrische kliniek om daar behandeld te worden. Volgens het OM is de kans op herhaling groot, omdat de man een anti sociale persoonlijkheid heeft met psychopathische trekken. De man weigerde eerder mee te werken aan behandeling in een kliniek.
De advocaat van de Apeldoorner betoogde vanmorgen voor de Zwolse rechtbank dat het OM daar te laat mee is. De periode waarin dat allemaal geregeld kan worden, is volgens de advocaat verstreken.
De rechtbank maakt over twee weken bekend of de man naar een kliniek moet of op vrije voeten komt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.