nieuws

Fietsersbond: Rijssen-Holten na Bergen 'meest ontspannende plek om te fietsen'

Rijssen-Holten ontspannen fietsgemeente
Rijssen-Holten ontspannen fietsgemeente
Rijssen-Holten is na de Limburgse gemeente Bergen de meest ontspannen plek om te fietsen. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond in het kader van de verkiezing van Fietsstad 2018. Losser staat, samen met Ameland, op de derde plek.
De Fietsersbond hield een enquête, die door ruim 45.000 mensen uit bijna alle Nederlandse gemeenten ingevuld is. Nog nooit eerder is er op deze schaal onderzoek gedaan naar de stem van de fietser.
Bijna alle gemeenten zijn in de lijst vertegenwoordigd. Alleen in de gemeenten Blaricum, Rozendaal, Vaals en Eemnes hebben te weinig mensen de enquête ingevuld om tot een goed beeld te komen van de fietsvoorzieningen.

Rijssen-Holten koploper

Absolute koploper met het aantal stemmen was de gemeente Rijssen-Holten. 3150 fietsers uit die gemeente vulden de enquête in. Dat is bijna tien procent van het totale aantal inwoners van de gemeente.
De gemeente voerde actief campagne en stelde zelfs, als eerste kleinere gemeente in de wereld, een fietsburgemeester aan: oud-wielrenner en ploegleider Theo de Rooij.

Amsterdam en Den Haag stressvol

In Amsterdam is het fietsen volgens de respondenten het fietsen het meest stressvol, terwijl ook Den Haag de fietser kopzorgen brengt.
De gegevens van de enquête worden gebruikt voor het publieksonderdeel van de Fietsstadverkiezing. Rond de jaarwisseling wordt bekend wie zich Fietsstad 2018 mag noemen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.