nieuws

Geen extra maatregelen in Enschede voor EK-finale aankomende zondag

Enschede kan zich, na de winst van gisteravond, opnieuw opmaken voor een groot feest. Aanstaande zondag spelen de Oranje Leeuwinnen tegen Denemarken in de Grolsch Veste. Er worden nog meer fans verwacht dan gisteren, maar de binnenstad zal er hetzelfde uitzien als donderdagavond tijdens de halve finale. Er komt geen extra fanzone of scherm in de binnenstad.
"Gisteravond bleek dat we nog wel het dubbele aantal bezoekers aankunnen op de pleinen. Dus het is niet nodig om een derde plek in te richten", vertelt Catriene van den Akker van Enschede Promotie. 
Wel worden er meer fans verwacht dan donderdagavond. En daar zitten zeker 1500 Deense fans bij. "Ik weet niet wat ik kan verwachten. Maar ik hoop toch wel een gezellige drukte op het Wilminkplein en het Stationsplein waar de fanzones zijn ingericht."

Horeca

Na het feestje van gisteravond bereid de horeca zich vandaag ook alweer voor op een nieuw feestje aanstaande zondag. "Ik denk dat het weer hartstikke druk gaat worden, daarom hebben we een speciaal EK-menu", vertelt Tom Kuipers van Eetcafé CP. "Het wordt vast weer een groot feest"
De Oranje Leeuwinnen nemen het zondagavond om 17.00 uur in de Grolsch Veste op tegen Denemarken. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.