nieuws

Container voor deur van woning in Haarle om betaling huurachterstand af te dwingen

container voor woning in Haarle
container voor woning in Haarle
Voor een woning in Haarle staat al een paar dagen een enorme container. Die is daar geplaatst door de verhuurder van de woning om af te dwingen dat de bewoners de achterstallige huur betalen. De bewoners proberen vandaag via de rechter af te dwingen dat de container wordt weggehaald.Â
Het is een niet alledaagse maatregel van de verhuurder die er geen vertrouwen in heeft dat het stel gaat betalen. Eerder deze maand dwong hij al in een kort geding af dat de achterstallige huur betaald moet worden. 
De bewoners kregen op 8 augustus van de rechter tot het eind van de maand de tijd om de achterstallige 2400 euro te voldoen. Plus 700 euro voor het gebruik van de woning tot eind augustus. Het is de bedoeling dat ze daarna vertrekken.  
Het stel ontkent niet dat er financiële problemen zijn en geeft ook aan dat er betaald zal worden, maar dat het wachten is op geld dat nog binnen moet komen. De verhuurder heeft daar geen vertrouwen in en liet de container voor de auto plaatsen omdat hij bang is dat de wagen die er nu klem achter staat anders wordt weggehaald. 
De verhuurder gaf bij de rechtbank wel aan de container te willen weghalen, maar dan moet er eerst een deurwaarder langs de woning om beslag te leggen op de auto. 
De rechter doet om twee uur vanmiddag uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.