nieuws

Ondernemingsraden van grote Twentse bedrijven trekken samen op in ORION

Ondernemingsraden van een aantal grote Twentse bedrijven maken samen een vuist voor het personeel in deze regio. Daarvoor willen ze hun samenwerking verder uitbouwen. "We hebben ruimte voor de aansluiting van nog een paar grote productiebedrijven", aldus voorzitter Wim Meuleman van Orion (Ondernemingsraad Informatieplatform Oost-Nederland).
Meuleman is tevens voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Koninklijke TenCate. Verder hebben Apollo Vredestein, Grolsch ,Eaton, TKF, Thales, Bolletje, Hitec Power Protection en Johma de krachten gebundeld in Orion.
"We delen ervaringen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld als er sprake is van een overname. We leren van elkaar. Zo hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden", aldus Robert van Dissel, ambtelijk secretaris van zowel Orion als de ondernemingsraad van bandenfabrikant Apollo Vredestein.

Buitenlandse overname
Als lid van de ondernemingsraad van Grolsch heeft Irma Bakker twee keer te maken gehad met een machtswisseling. Eerst de overname door het Zuid-Afrikaanse SAB-Miller en vervolgens de verkoop aan het Japanse Asahi.
"Het is goed dat je op zulke momenten voor extra informatie kunt aankloppen bij collega's van ondernemingsraden in de regio, die daar ervaring mee hebben." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.