nieuws

Overleden automobilist De Lutte is Poolse man; trucker aangehouden voor betrokkenheid

De automobilist die vanochtend is overleden na een aanrijding met een vrachtwagen, is een man uit Polen. Dat meldt de politie. De automobilist werd rond 03.45 uur op de vluchtstrook van de A1 bij De Lutte dood aangetroffen door een andere weggebruiker.
Na het ontdekken van de overleden automobilist hield de politie op de Bentheimerstraat in De Lutte een 60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Letland aan.
De Nederlandse politie was op zoek naar de chauffeur en kreeg van de Duitse politie een tip waar hij was. De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij de aanrijding met de Poolse automobilist en dat hij daarna is doorgereden.

'Vrachtwagen slingerend over de A1'

De vrachtwagen van de chauffeur is in beslag genomen voor onderzoek. Getuigen meldden eerder vanmorgen dat de vrachtwagen zonder verlichting met een gangetje van zestig kilometer per uur slingerend over de A1 reed. De politie kan dat nog niet bevestigen, uitgebreid onderzoek moet duidelijkheid geven wat er is gebeurd.
Uit foto's blijkt dat de auto achterop de vrachtwagen is gebotst. De A1 is een tijd afgesloten geweest, maar is nu weer open.  
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.