nieuws

Druilerige dag voor evenementen in Overijssel: "We maken het gezellig"

Bezoekers van Overijsselse evenementen trotseerden vandaag het grijze en regenachtige weer. Paraplu's mee, laarzen aan en op naar de activiteiten in onder andere Laag Zuthem en Lemelerveld.Â
Hoewel de naam anders doet vermoeden waren de regenlaarzen vandaag hard nodig op de Zomerfair in Laag Zuthem. Toch kon dat de pret niet drukken op Havezathe Den Alerdinck, het decor van de fair. "Regen of geen regen, wij maken het gezellig", klinkt het in één van de stands op de fair. 
"Het weer komt zoals het komt, dat heb je gewoon te accepteren", vertelt Aline Hofstee van de Zomerfair. In totaal duurt het evenement drie dagen, dus dat het weer vandaag iets minder is ziet de organisatie niet als een tegenvaller. "Als mensen het in de agenda hebben staan, dan komen ze gewoon." 

Nat pak

Zo'n tien kilometer verderop, in Lemelerveld, liet de zon zich heel af en toe toch even zien. Toch hielden ze het ook daar, bij het Suikerbietenfeest, niet droog. De zaterdag van het dorpsfeest staat traditioneel in het teken van de survival, met dit jaar ruim honderd deelnemers. Bij diverse onderdelen was het water de grootste vijand en vooral bij het spijkerbroek hangen leek een nat pak onvermijdelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.