nieuws

Frans Leferink uit Tubbergen schudde als militair de hand van Elvis Presley

De 78-jarige Frans Leferink uit Tubbergen kreeg in 1959 een hand van Elvis Presley.Â
Dat gebeurde na een optreden van de King of Rock and Roll op een Amerikaanse legerbasis in Duitsland. Presley was daar gelegerd als militair, maar gaf bij tijd en wijle ook optredens voor de soldaten. 
Frans Leferink maakte in die tijd deel uit van de Huzaren van Boreel en was met 30 andere Nederlandse militairen tijdelijk aanwezig op de Amerikaanse basis. Hij zag daar Elvis optreden en na het concert schudde Presley de hand van enkele soldaten, onder wie die van Frans Leferink. 
Leferink herinnert zich nog wat Presley tegen hem zei: "Neverlands, whose soldiers?" en wees op de zwarte baretten van de Nederlandse militairen. Het optreden maakte toen niet zo'n indruk op de Tubbergenaar, maar later des te meer. "Ik ben niet zo muzikaal, dus het deed met niet echt iets. Naderhand natuurlijk wel en zeker nu nog." 
De Tubbergenaar reageerde op een oproep van Radio Oost-presentator Bert van Losser. Die belde hem vanmorgen op tijdens zijn ochtendshow. 
Vandaag is het exact 40 jaar geleden dat Elvis Presley op 16 augustus 1977 dood werd aangetroffen op z'n landgoed Graceland. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.