nieuws

Kippenboer Kienhuis in Tilligte lacht weer, verkoop eieren morgen van start

"Ik ben ontzettend blij", vertelt Jos Kienhuis, kippenboer in Tilligte. "Wij hebben bericht gekregen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit dat we weer met de huisverkoop van eieren mogen starten."
Vorige week maandag nam Kienhuis afscheid van zijn 3.000 kippen. Zijn pluimveebedrijf zit al sinds 26 juli 'op slot' vanwege de fipronil-affaire. De eieren van zijn kippen bleken ook besmet met het gif. Nadat Kienhuis de stal schoon heeft gemaakt, de mest heeft afgevoerd en zijn kippen heeft afgemaakt, geeft de NVWA nu toestemming om te beginnen met de eierverkoop aan huis.

Eieren

Woensdagochtend kunnen mensen weer verse eieren bij Kienhuis kopen. "Helaas zijn het nog geen eieren van onze eigen kippen, maar wij kopen de eieren in bij een pakstation."

Lange weg

Nog lang niet alle zorgen zijn voorbij, toch is Kienhuis opgelucht. "Wij willen iedereen bedanken die ons de afgelopen tijd heeft geholpen en bijgestaan. We zijn er nog lang niet, want voorlopig hebben wij nog geen nieuwe kippen, maar dit is al heel positief."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.